понеділок, 3 серпня 2015 р.

Переселенці отримають по 100 тисяч на відкриття бізнесу у Львові

Переселенцям на Львівщині надаватимуть фінансову допомогу на відкриття власного бізнесу. Міжнародний фонд «Відродження» відібрав 60 біженців зі сходу та Криму, яких спочатку навчить азам підприємництва, а під найцікавіші ідеї дасть гроші.

«Взагалі нам подавали 150 заявок, але конкурсна комісія відібрала 60 людей. Зараз вони вчаться, а до кінця серпня мають написати бізнес-проекти. Комісія відбере найкращі. В тому числі ми вважаємо, що деякі проекти можна буде об’єднати і в середньому розраховуємо виділити по 70-100 тисяч гривень на втілення їх у життя», – повідомила керівник західноукраїнського представництва фонду «Відродження» Оксана Дащаківська.
Аліна Пивовар з Донецька разом із мамою мріють відкрити власну справу. Та в кожної – своя бізнес-ідея. Дівчина, попри недугу, не тільки сама на себе заробляє, але й хоче дати роботу іншим переселенцям.
«Я хочу відкрити SEO-студію у Львові і займатися просуванням сайтів. Зараз працюю віддалено, бо взагалі займаюся цим вже 5 років. Навіть учнів своїх маю, клієнтську базу, але нам потрібна техніка і офіс. Ми разом хочемо розвивати бізнес далі», – розповіла Аліна Пивовар.
Ідея Аліниної мами – відкрити у Львові центр репетиторства. Такий мала у Донецьку. Але його, як і житло сім'ї, захопили сепаратисти.
«Це будуть розвиваючі програми, контроль над домашнім завданням. Такий особливий репетиторський центр, щоби зайняти дітей цікавим і корисним у позашкільний час. Поїздки якісь, екскурсії», – поділилась планами Ельвіра Пивовар.
Щасливців, які отримають гроші на розвиток бізнесу, визначать наприкінці серпня.

Немає коментарів:

Дописати коментар