четвер, 9 липня 2015 р.

Проводиться збір даних про постраждалих від окупації

Мін'юст оприлюднив анкету та методичні рекомендації для осіб, постраждалих внаслідок порушення їх прав, гарантованих Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Російською Федерацією на окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, а також у Донецькій та Луганській областях України.

Як пояснили "ЗіБ" у Мін'юсті, таке опитування має проводитись неурядовими організаціями, вищими навчальними закладами та іншими установами длязбору інформації безпосередньо від вище вказаних категорій осіб.
Ця інформація буде використовуватися Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини при підготовці чергової міждержавної заяви «Україна проти Російської Федерації» в якості прикладів порушень Російською Федерацією прав, гарантованих Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, на вказаних територіях. Наведення таких фактів у міждержавній заяві та підтвердження їх відповідними свідченнями конкретних осіб, які будуть міститися у анкетах, значно підсилять позицію Уряду, подану до Європейського суду з прав людини.
Анкета та методичні рекомендації за за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар