середу, 15 липня 2015 р.

Уряд ухвалив низку постанов щодо внутрішніх переселенців

На засіданні Кабінету Міністрів ухвалено низку постанов, які посилюють соціальні гарантії внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Про це на брифінгу в Будинку уряду розповів міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.
Зокрема, Постанова № 473 від 8 липня 2015 року спрощує процедури набуття статусу зареєстрованого безробітного особами з числа внутрішніх переселенців, їх реєстрацію і перереєстрацію, а також взяття на облік осіб, які шукають роботу в центрах зайнятості.
„Постанова містить вичерпний перелік документів для реєстрації в центрах зайнятості ВПО, які звільнилися з роботи, за відсутності документів, що підтверджують факт такого звільнення. Практичне застосування цього документа зніме бюрократичні перепони для людей і допоможе вирішувати спірні ситуації на користь осіб, які внаслідок військового конфлікту на Сході нашої країни були змушені полишити свої домівки",— зазначив міністр.
Постановою № 471 від 8 липня 2015 р. врегульовано питання захисту прав переселенців на загальнообовʼязкове державне страхування. „Надано право отримувати державну допомогу в ситуаціях, коли страховий випадок трапився до моменту виїзду людини з тимчасово неконтрольованої українською владою території",— розʼяснив Розенко.
Дія зазначеної постанови поширюватиметься також на осіб, які працювали чи працюють на підприємствах, установах, організаціях чи у фізичних осіб, які зареєстровані на тимчасово окупованій території, в районі проведення АТО або в зоні надзвичайної ситуації, але фактично проживають на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі.
Крім того, урядовець повідомив про затвердження урядом Програми працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки, в якій визначені конкретні завдання органів влади. На фінансове забезпечення документа в бюджеті Фонду загальнообовʼязкового страхування на випадок безробіття передбачено 21 млн грн, наголосив Розенко, висловивши сподівання на те, що місцеві органи влади візьмуть участь у спільному вирішенні поставлених Програмою завдань.

Немає коментарів:

Дописати коментар