середу, 1 липня 2015 р.

Вдосконалено систему виплат соціальної допомоги тимчасово переміщеним особам із зони АТО

Кабінет Міністрів України за пропозицією Міністерства фінансів змінив систему виплат соціальної допомоги тимчасово переміщеним особам із зони АТО. Завдяки цьому вдосконалено систему надання фінансової підтримки вимушеним переселенцям, а держава зможе повною мірою захистити їх інтереси.

Захист громадян, у тому числі потерпілих внаслідок бойових дій на Cході України, – найбільший пріоритет Міністерства фінансів та Уряду. Для забезпечення соціального захисту цих людей державою вжито цілий ряд заходів. Зокрема, в держбюджеті на 2015 рік на допомогу внутрішньо переміщеним особам було закладено 3,4 млрд. грн.
Наразі соціальну допомогу отримують близько 330 тисяч сімей переселенців. Одночасно Мінфін працює над уникненням фінансових ризиків при виплаті адресної грошової допомоги.
Так, 22 червня на засіданні Уряду було внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року №509 та №505». Відтепер усі нові виплати грошової допомоги тимчасово переміщеним особам та ті, дію яких продовжено, будуть здійснюватись через «Ощадбанк».
«Міністерство фінансів активно працює над захистом матеріальної допомоги переселенцям від фінансових ризиків. У непростих умовах сьогодення проведення виплат через «Ощадбанк», що має стабільні фінансові позиції та контролюється Урядом країни, є запорукою уникнення будь-яких ризиків в управлінні грошовими потоками», - зазначив з цього приводу заступник Міністра фінансів України Роман Качур.
«Ощадбанк» максимально спростив процедуру обслуговування переселенців - усі документи прийматимуться в установах «Ощадбанку» через "єдине вікно".  Організовано роботу понад 2 тисяч установ для приймання документів. Отримати допомогу буде можливо у понад 4000 відділень та понад 2000 банкоматів «Ощадбанку».  Попередня реєстрація одержувачів виплат здійснюватиметься через Контакт-центр або Інтернет-сторінку «Ощадбанку», що забезпечить зручність та оперативність при оформленні документів. Інформацію про дату початку приймання документів та процедуру реєстрації буде розміщено на офіційному сайті «Ощадбанку», в його відділеннях та ЗМІ.
«Наша місія – працювати для людей. І сьогодні «Ощадбанк» готовий вкотре довести свою суспільну значущість. Ми - державний банк, який надає дієву підтримку Уряду в реалізації соціально-економічних програм і гарантує надійність, безпеку та зручність обслуговування кожному клієнту», - заявив голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний.
Крім цього, «Ощадбанк» – єдиний в Україні банк, в якому на 100% державою гарантовано повернення вкладів населення  (в інших банках вклади фізичних осіб згідно із законом гарантовано в межах 200 тис. грн.).
Нова модель виплат передбачає тісну взаємодію Мінсоцполітики,Мінфіну та «Ощадбанку» та гарантує виконання державою зобов’язань перед переселенцями, надаючи їм соціальний захист та допомогу, необхідну у критичний для них час.
(Джерело: Урядовий портал)

Немає коментарів:

Дописати коментар