пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Конкурс на створення Центрів розвитку підприємницьких ініціатив ВПО

За пропозицією засновника Міжнародного фонду «Відродження» Джорджа Сороса, фонд розпочинає ініціативу з допомоги ВПО в Україні. Серед її першочергових завдань – сприяння працевлаштуванню та інтеграції ВПО, створення можливостей для започаткування та розвитку ними власного бізнесу.
Для реалізації цієї ініціативи Міжнародний фонд «Відродження» оголошує Конкурс на створення Центрів розвитку підприємницьких ініціатив внутрішньо переміщених осіб у Києві, Харкові, Одесі та Львові. 
Мета конкурсу – сприяння самозайнятості та розвитку малого бізнесу внутрішньо переміщених осіб; створення позитивних прикладів успішного започаткування бізнесу ВПО як моделі для створення робочих місць державою та іншими зацікавленими сторонами.
Учасники конкурсу: громадські організації, благодійні фонди; їх об’єднання (коаліції). 
Максимальний розмір гранту, включно із фондом для підтримки бізнес-ініціатив та адміністративними витратами,складає 1 500 000 гривень.
Останній термін подання проектної заявки – 17.00 20 квітня 2015 року.
Конкурс на створення Центру розвитку підприємницьких ініціатив внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у м. Львові
Міжнародний фонд «Відродження» є національною фундацією, яка входить до мережі фондів, заснованої фінансистом і філантропом Джорджем Соросом. Фонд є благодійною організацією, покликаною сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства та сприяння реформам в Україні. Фонд будує свою стратегію відповідно до викликів та потреб громадянського суспільства України у поточному контексті. 
Анексія Криму Російською Федерацією та неоголошена війна на Сході України у 2014-2015 роках спричинили велике масове переселення громадян із цих регіонів України. Існуючі адміністративні та соціальні інституції, а також місцеві ринки праці зіткнулися з необхідністю швидко вирішувати чисельні проблеми, пов'язані з внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Серед найгостріших з них – працевлаштування, житло, складнощі з інтеграцією у нових місцях проживання та серед нових для переміщених осіб громад. 
За пропозицією засновника Міжнародного фонду «Відродження» Джорджа Сороса, фонд розпочинає ініціативу з допомоги ВПО в Україні. Серед її першочергових завдань – сприяння працевлаштуванню та інтеграції ВПО, створення можливостей для започаткування та розвитку ними власного бізнесу.
У межах цієї ініціативи фонд, зокрема, планує відкриття Центру розвитку підприємницьких ініціатив ВПО у м. Львові.
Запропоновані проекти мають доповнити зусилля держави, інших донорів, волонтерських та громадських організацій, бізнесу, спрямовані на створення умов для розвитку малого бізнесу ВПО.  Проекти також мають сприяти більш ефективній співпраці громади, влади та бізнесу задля вирішення проблем працевлаштування та інтеграції ВПО. 
Мета конкурсу  – сприяння самозайнятості та розвитку малого бізнесу внутрішньо переміщених осіб (ВПО); створення позитивних прикладів успішного започаткування бізнесу ВПО як моделі для створення робочих місць державою та іншими зацікавленими сторонами.
Учасники конкурсу – громадські організації, благодійні фонди; їх об’єднання (коаліції). 
Основні завдання у межах проекту:
  • Виконання базових функцій бізнес-інкубатора для підтримки підприємницьких ініціатив ВПО (проведення відбору учасників та проведення навчання для щонайменше 50 ВПО; проведення серед учасників тренінгів конкурсу бізнес-планів, відбір на основі захисту бізнес-планів щонайменше 10 проектів та надання їм грантового фінансування на започаткування бізнесу);
  • супровід підтриманих проектів після надання гранту протягом щонайменше 4 місяців;  
  • формування кейс-історій за результатами проекту, та їх презентація для цільових аудиторій (органи державної влади та місцевого самоврядування, бізнес, профільні громадські організації та ініціативи); всебічне інформування цих аудиторій та всіх зацікавлених громадян  про перебіг проекту та його результати.  
Окрім заповненої аплікаційної форми, у якості окремих додатків необхідно подати:
- CV ключових учасників проекту;
- листи від партнерських громадських, благодійних організацій, органів влади, яких заплановано долучити до проектної діяльності. Такі листи повинні засвідчувати готовність партнерів узяти участь у реалізації проекту та містити стислий опис цієї участі.
- копії статуту та свідоцтва про реєстрацію організації.
Відсутність будь-якого з необхідних додатків є підставою для відхилення проекту.
Проектних пропозицій, що не відповідають цим вимогам, не розглядатимуть.
Критерії оцінки проектних пропозицій:
- досвід організації або виконавців проекту у сфері допомоги ВПО, зокрема, у м. Львові;
- досвід роботи апліката або партнерських організацій у якості бізнес-інкубатора, або у сфері підтримки малого підприємництва, соціального підприємництва;
-  кваліфікація виконавців проекту;
- наявність реалістичного плану відбору учасників тренінгів; 
- прозорість механізмів попереднього відбору учасників тренінгів та конкурсного відбору бізнес-планів;
- наявність партнерств для розвитку проекту із центральною та місцевою владою, бізнесом, провідними громадськими організаціями та ініціативами, що надають допомогу ВПО;
- надання чітких кількісних та якісних індикаторів успішності проекту; 
- якість запропонованої комунікаційної стратегії, інформаційного супроводу проекту;
-  обґрунтованість витрат проекту.
Максимальний розмір гранту, включно із фондом для підтримки бізнес-ініціатив та адміністративними витратами,складає 1 500 000 гривень.
Останній термін подання проектної заявки – 17.00 20 квітня 2015 року.
Оригінал проекту та 2 копії слід подати чи надіслати поштою на адресу:
Міжнародний фонд «Відродження»
вул. Артема, 46, м. Київ, 04053
Програмна ініціатива «Громадські ініціативи нової України».
Оголошення результатів конкурсу – не пізніше30 квітня 2015 року.
Тривалість проекту не може перевищувати 8 місяців.
Зверніть увагу! Заповнену аплікаційну форму в електронному вигляді (у форматі .doc або .pdf) і додатки (у форматі .doc або .pdf) слід надіслати на електронну скриньку mykhaylova@irf.ua (у рубриці “Тема” електронного листа прохання вказати "Конкурс на створення Центру розвитку підприємницьких ініціатив ВПО у м. Львові"). Проектні пропозиції, що не надійшли на вказану електронну адресу до 17:00 20 квітня, не будуть розглянуті. Рішення щодо проектної пропозиції перегляду не підлягає. Причин відмови в підтримці проектної пропозиції не повідомляють.
Контактна особа:
Міжнародний фонд «Відродження»
Станіслав Лячинський, liachinskiy@irf.ua
(044) 482 24 29

Немає коментарів:

Дописати коментар