вівторок, 28 квітня 2015 р.

У Львові вимушеним переселенцям роздали допомогу від угорців

Сьогодні, 28 квітня, гуманітарну допомогу від угорських благодійників роздали переселенцям із Криму та Донбасу, які тепер проживають на Львівщині.

Про це повідомила репортерка ZIK-Стрім Олена Маляренко.
Кілька десятків родин вимушених переселенців прийшли сьогодні до Координаційного центру прийому та розподілу гуманітарної допомоги при Головному управлінні праці та соціального захисту населення Львівської ОДА. 

Багатодітна мати з Краснодона Наталя Андрєєва розповіла, що минулого місяця вона з п’ятьма дітьми приїхала на Львівщину із буремного Донбасу. Ні родичів, ні знайомих її сім’я тут не має, тож змушена була замешкати у притулку при Будинку молитви у Дублянах.
«Ми уже підшукали собі старий будинок у селі, в який хочемо переїхати. Дізналися, що тут можна отримати продукти і постільну білизну і прийшли сюди. На новому місці в нас немає нічого, тому все це нам уже знадобиться. Дуже вдячні волонтерам – і тим, які вивезли нас із Донбасу, і тим, які допомагають у Львові», – сказала переселенка Наталя Андрєєва.
Як розповів співкоординатор заходу, активіст благодійної організації «Хайтарма» Енвер Бекіров, за кілька днів вони планують роздати допомогу 110 сім’ям. У наборах – продукти, дитяче харчування, засоби гігієни, одяг та постільна білизна. Гроші для закупівлі цих речей надали благодійники з Угорської екуменічної служби допомоги - загалом кількасот тисяч гривень.
«Ми допомагаємо не тільки тим переселенцям, котрі зупинились на Львівщині, до нас звертаються також люди з Мукачева, з міст Київської області. Намагаємося знайти можливість допомогти усім, хто потребує. Від початку роботи нашого Координаційного центру  допомогу отримали 600 родин з Криму та Сходу. Йдеться не тільки про якісь матеріальні речі, ми надаємо також правову та психологічну допомогу», – зауважив активіст благодійної організації «Хайтарма» Енвер Бекіров.
Благодійники зазначили, що з кожним днем переселенців у Львові стає більше, тому громадські організації постійно працюють над пошуком нових джерел фінансування, налагоджуючи співпрацю з міжнародними структурами і фондами.

Немає коментарів:

Дописати коментар