четвер, 22 жовтня 2015 р.

Захист перших бізнес-планів, підготовлених в рамках програми Міжнародної організації з міграції

26 жовтня у Клубі Ділових Людей відбудеться захист перших бізнес-планів, підготовлених львівськими переселенцями в рамках програми Міжнародної організації з міграції. Проект, спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб у розвитку малого підприємництва на Львівщині, стартував у вересні й нині перебуває на фінальній стадії. Загалом Міжнародна організація з міграції реалізує подібні проекти у 8 областях України. Передбачається, що за підсумками конкурсу 850 ВПО одержать фінансування, яке буде спрямоване на закупівлю обладнання для розвитку їхнього бізнесу.

Місяць тому повідомляли про підготовку проекту у Львові. Наприкінці вересня до участі в ньому було відібрано 200 учасників, в тому числі 160 переселенців з Криму й Донбасу та 40 львів’ян. Упродовж трьох тижнів вони мали можливість прослухати дводенний бізнес-курс, організований для них експертами Громадської Школи Бізнесу. Вони ознайомили підприємців-початківців із засадами ведення бізнесу та надали корисні практичні рекомендації щодо його започаткування. Згодом кожен з учасників вибрав собі консультанта, із яким взявся за написання бізнес-плану. 
Слід зазначити, що частина учасників дотепер не стартувала у бізнесі й прийшла на проект, маючи тільки ідеї. Інша частина вже мала зареєстровані підприємства й хотіла розширити бізнес. За словами організаторів, гранти мають одержати дві третини учасників. Втім, зізнаються учасники проекту, гроші важливі, але все-таки не визначальні для успішного бізнесу. Головне – вміти розпорядитися ними із розумом. Власне, передбачені програмою тренінги – це чудова можливість набути потрібні знання.
Напередодні фінального етапу проекту відбулася розмова з Головою Клубу Ділових Людей Миколою Савуляком про перебіг програми та подальші плани. 
Детальнішу інформацію можна отримати  тут.


Немає коментарів:

Дописати коментар