понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Цикл юридичних відеоконсультацій для переселенців

ГО “Центр правозахисних та законодавчих ініціатив” веде цикл юридичних відеоконсультацій для переселенців.
Організація обирає найактуальніші теми й готує відеосюжети:

1. При отриманні атестату про середню освіту на окупованій території, з печаткою ДНР або ЛНР, випускники не зможуть претендувати на вступ до вищих навчальних закладів України. Представник ГО “Центр правозахисних та законодавчих ініціатив” Тетяна Іванова в ході спільного проекту з Соцпорталом надає рекомендації, які допоможуть учням, які знаходяться на території так званих ДНР/ЛНР отримати українські атестати та без проблем вступити до українських ВУЗів.
2. Як вступити в спадщину, якщо хтось з рідних та близьких загинув чи помер в окупованій території. На жаль, деякі українці постали перед необхідністю вирішити це питання. Правові аспекти в такій ситуації висвітлить Вольга Шейко, член ГО “Центр правозахисних та законодавчих ініціатив”
3. Багатьом переселенцям зі Сходу України для подальшого повноцінного життя на новому місці потрібно документально підтвердити свій статус внутрішньо переміщеної особи. Про нюанси такої процедури розповідає член ГО “Центр правозахисних та законодавчих ініціатив” Тетяна Іванова.
4. Що робити, якщо хтось з ваших знайомих був раніше терміну визволений з місць позбавлення волі на окупованій території? Як повернутися на територію України і зробити це в межах закону? Відповіді на ці та інші питання надають правозахисники Центру правозахисних та законодавчих ініціатив.
“Навіть довідка з місця позбавлення волі, після перевірки її справжності, дасть можливість легально попасти на територію України”, – стверджує адвокат, правозахисник Тетяна Іванова.
5. Ви вирішили стати на облік в державну службу зайнятості. Інколи, внаслідок складних життєвих обставин це потрібно зробити. Але майте на увазі, що в багатьох випадках українці не знають які “підводні камені” можуть їх чекати в результаті цього рішення. Наприклад, що робити, якщо служба зайнятості вимагає повернення отриманих виплат по безробіттю? Що робити, аби уникнути таких вимог, та захистити себе в правовому полі? На ці та інші питання відповість представник Центру правозахисних та законодавчих ініціатив Тетяна Іванова.

Немає коментарів:

Дописати коментар