пʼятницю, 26 червня 2015 р.

"Новий відлік"

У Львові стартував проект «Новий відлік» – бізнес-інкубатор для внутрішньо переміщених осіб. Проект реалізовують у Клубі Ділових Людей за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та за сприяння Львівської міської ради.

Переселенцям у Львові не хочеться бути утриманцями
«Новий відлік» – програма підтримки малого бізнесу та самозайнятості переселенців. Проект передбачає 8-тижневий бізнес-курс, конкурс бізнес-планів і фінансову допомогу загальним бюджетом в 1 млн. грн., бізнес-супровід та групову консультативну програму. Умови участі у проекті прості: учасники повинні відповідати цільовій аудиторії (Донецька, Луганська області та Крим), подати заявку та мати бажання почати та активно розвивати власний бізнес.
Проект складається з 5-ти етапів. У межах першого формуються заявки, які приймають до 25 червня 2015 року. Потенційні учасники повинні запропонувати координаторам проекту реальну бізнес-ідею та мати чітке розуміння, як її реалізувати. Автори найкращих ідеї увійдуть до трьох груп (у кожній 15-20 учасників, загалом – 50 учасників). В них вони пройдуть інтенсивний бізнес-курс з експертами.
«Програма навчання створена так, щоб допомогти кандидатам скласти унікальну концепцію, маркетинг- та бізнес-план запуску або розвитку бізнесу. Над цим працюватиме команда фахівців та експертів бізнесу», – відзначає голова Клубу Ділових Людей Микола Савуляк.
«Навчання – обов'язкова складова проекту, адже ми хочемо бути певні, що гроші, виділені Фондом «Відродження», працюватимуть далі. Розуміємо, що людям, яких вирвали «з коренем», буде складно приживатися на інших територіях. Саме тому ми започаткували 4 бізнес-інкубатори у Львові, Харкові, Одесі та Києві, які дадуть переселенцям шанс реалізувати себе по-новому. Окрім того, переселенці можуть багато чого дати Львову, адже у них трохи інші ментальні цінності та й, зрештою, нас, львів’ян, є чому вчити», – зауважує керівниця Західноукраїнського представництва Міжнародного Фонду «Відродження» Оксана Дащаківська.
Переселенцям у Львові не хочеться бути утриманцями
За словами ж самих переселенців, протягом всього минулого року вони ще сподівалися, що скоро повернуться додому. Втім, нині розуміють, що бути вимушеними утриманцями у держави невизначено довго - принижує насамперед їхню людську та фахову гідність. Отож, прийшов час для власної реалізації у Львові.
«Мусимо сподіватися на власні сили, адже представляємо активну спільноту, яка хоче працювати і достойна фінансової підтримки. Вдячні, що знайшли розуміння наших ідей у проекті «Новий відлік». Адже тут ми отримаємо можливість відкрити себе по-новому, що нарешті стає можливим та реальним», – додаєочільниця ГО «Кримська хвиля» Оксана Новікова.
Після завершення курсу експертна комісія у складі представників бізнесу та місцевої громадськості відбере 15 переможців, які отримають фінансову допомогу у розмірі до 100 000 гривень кожен, а також бізнес-супровід у вигляді приватних консультацій, сприяння налагодженню контактів тощо. Для інших 35 учасників, яким не буде призначене фінансування, проведуть безкоштовну 4-місячну групову консультативну програму.

Немає коментарів:

Дописати коментар