вівторок, 23 червня 2015 р.

Чим займаються кримчани, що переїхали до Львова

    Чим займаються кримчани, що переїхали до Львова

Ось уже рік з гаком, як у Львові існує  своєрідна, так би мовити, кримська діаспора з числа людей, що покинули півострів після російської анексії. За цей рік кримчани у Львові встигли зарекомендувати себе бурхливою діяльністю в різних сферах життя: як у цивільному секторі, так і в бізнесі. Хтось після переїзду продовжив реалізовувати свої професійні навички, отримані ще на півострові, а хтось вирішив круто змінити своє життя і почати все з чистого аркуша.



Громадські діячі

                                                               Оксана Новікова
Ранні кримські паростки на Львівщині пробилися у сфері громадської діяльності як результат самоорганізації та взаємодопомоги перших кримських переселенців. Найбільш відомий в цьому плані проект - громадська організація "Кримська хвиля", очолювана кримською бізнес-вумен Оксаною Новіковою. З часом організація взяла на себе підтримку не тільки кримчан, але й вихідців зі сходу України.
Також можна виділити юриста "Кримської хвилі" В'ячеслава Ломброзо, який переїхав до Львова з дружиною і двома маленькими дітьми. До теперішнього часу він вже відкрив свою власну юридичну контору, яка надає юридичну і бухгалтерську допомогу юрособам і фізособам.

Адвокати та нотаріуси

                                                          Ольга і Олександр Коваль
Далеко не всі переселенці вирішили круто змінити своє життя і вибрати у Львові нову справу, якою раніше ніколи не займалися. Ольга і Олександр Коваль - подружня пара юристів з Керчі - вже багато років працюють у сфері юридичної допомоги і продовжили цю кар'єрну лінію за новим місцем проживання. У Львові клієнти Ковалів, серед яких чимало інших переселенців, можуть розраховувати на кваліфіковану допомогу нотаріуса та адвоката (зв'язок з ними можна тримати через сайт http://yuryst.lviv.ua).

Ресторатори

Помітним прошарком кримських бізнесменів у Львові виявилися ресторатори. В ресторанний бізнес пішли і ті, хто вже мав відповідний досвід, і ті, хто його не мав. Це легко пояснити, адже Львів - туристичне місто. Всіляких кафешок тут дуже багато, причому на будь-який смак, і в кожній вистачає клієнтів. Так що напрямок дійсно виглядає перспективним.
Майже відразу після анексії - в центрі Львова з'явилося кафе "Крим", а вже цього року гостей міста порадували Zoo Cafe, відвідувачі якого можуть пограти з кішками і арт-кафе Inferno, яке називають філією пекла у Львові.
Це далеко не повний перелік. Є у Львові і кримсько-татарські чебуречні, і виносні точки харчування, які теж опікуються переселенцями.

Салон краси

                                                         Руслан і Євгенія Носач
Більш "екзотичним" бізнесом серед львівських кримчан виявилася організація салону краси. Подружня пара Носач - Руслан і Євгенія - є висококваліфікованими майстрами. У Севастополі вони працювали за наймом, а у Львові наважилися відкрити власний салон-перукарню "Майстерня краси". До речі, майже всі співробітники салону - кримчани.

Сироварня

                                                                   Ольга Анісімова
Деякі кримчани, перебравшись на материк, вирішили круто змінити своє життя і почати абсолютно нову справу, яка, тим не менше, приносить їм багато задоволення. Ялтинці Дмитро та Ольга Анісімови і їх четверо дітей нині живуть в передмісті Львова і прямо вдома варять приголомшливо смачні сири: адигейський, осетинський, моцарелу, фету ... Всі, хто пробував цю смакоту, в повному захваті. Хто б міг подумати, що для Анісімових це заняття – зовсім нове. В планах у новоспечених сироварів  - поступове розширення бізнесу.

IT-фріланс

Львів іноді називають українським раєм для айтішників і фрілансерів. А все тому, що ціни тут досить низькі, в порівнянні з іншими великими містами країни.         А це означає, що заробітку онлайн вистачає на життя  ще й залишається. Не дивно, що кримчани-айтішники, вибираючи нове місце для життя, звернули увагу саме на Львів. І тепер у ньому стало ще більше програмістів, дизайнерів, веб-майстрів та копірайтерів. За нашою інформацією, незабаром тут з'явиться і перша веб-студія, відкрита переселенцями.

Що ще?

Також з хвилею кримських переселенців Львів поповнився лікарями, архітекторами, інженерами і людьми мистецтва. Далеко не всі з них вже відкрили щось своє. Але середина 2015 ознаменувалася саме бізнес-активізацією кримчан. Справа в тому, що багато хто, втративши надію найближчим часом повернутися на півострів, все ж ризикнули шукати своє місце під новим сонцем. А найближчим часом кримських підприємців тут може стати ще більше. З дня на день у Львові стартує грантовий проект, 15-ти переможцям якого обіцяють виділити по 100 тисяч гривень на розвиток власної справи.
Всі світлини з сайту ru.krymr.com
Джерело: ru.krymr.com

Немає коментарів:

Дописати коментар