понеділок, 23 березня 2015 р.

Відкрито гарячу лінію для юридичної допомоги бійцям АТО

В Україні відкрилась багатоканальна гаряча лінія для надання безкоштовної юридичної допомоги бійцям АТО.
Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.
Її номер - 0 800 30 00 21. Лінія працює з 8:00 до 20:00 без вихідних.
Громадські ініціативи - такі, як “Юридична сотня”, ініціативна група “Юристи та адвокати АТО”, благодійний фонд “Коло” та Асоціація правників України - об’єднали свої ресурси задля консультації військовослужбовців та їх рідних.
Кореспондент зауважує, що на початку телефонного дзвінка абонента вітатиме оголошення, що це гаряча лінія народного депутата Ірини Сисоєнко, однак необхідно дочекатись оператора, який і надасть консультацію. 
Юристи координаційного центру допомоги учасникам АТО надаватимуть допомогу в отриманні статусу учасника бойових дій та пільг, передбачених цим статусом, роз’яснюватимуть порядок отримання грошового забезпечення військовослужбовців в АТО та поранених у госпіталях, оформлення статусу сім’ї загиблого та пенсії по втраті годувальника, одноразової грошової допомоги пораненим та сім’ям загиблих, пільг, передбачених рішеннями окремих ОДА та РДА, консультуватимуть щодо оформлення статусу інвалідів війни та пенсії з інвалідності, щодо оформлення земельних ділянок, постановки на квартирний облік та по багатьох інших питаннях.
Автори ініціативи повідомили про підтримку у спілкуванні та взаємодії з військовою частиною з питань оформлення довідок та документів, що підтверджують участь в АТО, виплат грошового забезпечення тощо.   
Представник ініціативи “Юридична сотня” Леся Василенко говорить, що координаційний центр готовий надавати не лише первинну, а й вторинну юридичну допомогу: “Всі питання індивідуального характеру, які виникають, допомагають вирішувати 146 юристів ініціативи “Юридична сотня". На даний час у нас працює 4 координатори. Метою нашої організації є забезпечення кожного учасника АТО своїм власним персональним юристом, до якого протягом деякого часу можна звернутись йому чи його родині, аби отримати якісну кваліфіковану юридичну консультацію або, якщо потрібно, допомогти бійцю звернутись до відповідних органів державної влади та представляти його інтереси”.
Засновники координаційного центру допомоги учасникам АТО просять юристів та юридичні організації з регіонів України долучатись до ініціативи.

Немає коментарів:

Дописати коментар