пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Пенсія ВПО-інвалідам І групи

Фотография

Уряд спростив отримання пенсій внутрішньо переміщеними особами(ВПО) з інвалідністю І групи та тими, які не можуть самостійно рухатися чи обслуговувати себе.


Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України  «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» № 964, яка набула чинності 22 грудня 2016 р., тепер внутрішньо перемішеним особам, які не можуть пересуватися, та ВПО-інвалідам І групи забезпечувати доставку пенсій буде ПАТ «Ощадбанк».
Нагадаємо, раніше відповідно до законодавства, Пенсійний фонд,  ПАТ «Ощадбанк» та Укрпошта повинні були укласти угоду, на підставі якої листоноші зобов’язані були приносити пенсії малорухливим ВПО або ВПО, що є інвалідами І групи. Зараз процес значно спрощено.

В тексті документа, зокрема, зазначено: «Такі виплати можуть проводитися публічним акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» за письмовими заявами осіб з інвалідністю I групи та осіб, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, безоплатно з доставкою додому за фактичним місцем проживання/перебування таких осіб з одночасною їх фізичною ідентифікацією для отримання соціальних виплат».

Відповідальність за організацію виплат покладено на ПАТ «Ощадбанк».

Немає коментарів:

Дописати коментар