середу, 30 березня 2016 р.

Посібник щодо надання правової допомоги з питань ВПО

Для фахівців в сфері надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги підготовлено практичний посібник “Внутрішньо переміщені особи: безоплатна правова допомога та стратегічні справи”. Посібник видано Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України” в друкованому та електронному варіанті, за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Уряду Японії.
Наразі більшість суб’єктів надання безоплатної правової допомоги потребують посилення своєї діяльності щодо питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Це торкається як специфіки правових проблем вимушених переселенців, так і особливостей надання безоплатної правової допомоги з питань ВПО, включаючи роботу зі стратегічними судовими справами.
Практичний посібник адресований правовим консультантам та адвокатам, які надають безоплатну правову допомогу та роз’яснює особливості надання такої допомоги з питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Видання містить описання особливостей правового статусу внутрішньо переміщеної особи та основні правові проблеми ВПО з зазначенням оптимальних шляхів їх вирішення, а також стандарти та алгоритм надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги ВПО. Окремим розділом описано питання ідентифікації та просування стратегічних справ як інструменту захисту прав внутрішньо переміщених осіб. В якості додатків наведено перелік основних нормативно-правових актів, що стосуються прав внутрішньо переміщених осіб, зразки юридичних документів та приклади позитивних судових рішень у справах ВПО.
Це видання здійснено в рамках ініціативи «Безоплатна правова допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука рівних можливостей», яка реалізується Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України” за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Уряду Японії.
Завантажити підручник можна ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар