вівторок, 16 лютого 2016 р.

Тренінг “Цілі сталого розвитку. Робота в команді. Активізм” для учнів ВПО

За сприяння Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) молодь різних регіонів навчалась створювати команди задля досягнення цілей сталого розвитку в рамках ініціативи “Разом цікавіше” за підтримки Українського фонду соціальних інвестицій. 

Двадцять старшокласників зі Львову, Самбора та діти - внутрішньо переміщені особи з Донецька, Макіївки, Луганська та Антрацита зібрались разом у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці на тренінгу “Цілі сталого розвитку. Робота в команді. Активізм” для того, щоб познайомитись та зрозуміти як молодь, працюючи в команді, може сприяти достягенню глобальних цілей розвитку ( https://prezi.com/cbysd4vqxssg/presentation/) . Це був цікавий та змістовних захід, підтриманий громадською ініціативою “Перезавантаження Донбасу” “Крим SOS” та Українським фондом соціального інвестицій. Підчас трьогодиннного тренінгу школяри дізнались про те, на яких засадах будується команда, які ролі можуть відігравати члени команди, хто такі “Конструктори” та “Деструктори”. Також учасники спробували себе в ролі “будівельників”, “членів корабельної команди” та “мовчазних комунікаторів” підчас інтерактивних вправ запропонованих тренерами: Наталією Датченко (консультантом УФСІ, волонтером “Перезавантаження Донбасу”), Катериною Кошлань та Максом Вишнянчиним ( слухачами Українська Академія Лідерства).
Практична частина тренінгу була побудована навколо осмислення Цілей сталого розвитку, цільових показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені Організацією Об'єднаних Націй 25 вересня 2015 року. Працюючи за принципом “Думай глобально, дій локально”, учасникам було запропоновано розробити план локальної дії задля наближення до однієї із 17 цілей.
І декілька відгуків від учасників тренінгу:
Святослав Анісін (9 кл., СЗШ №1 м. Львова).
“На тренінгу ми навчалися працювати у команді, а також проводили конкурс на найкращу ідею по допомозі малозабезпеченим людям. У цьому конкурсі перемогли ми! У нас була найкреативніша ідея, а саме: організація благодійного музично-танцювального концерту, котрий в подальшому ми будемо організовувати. Також було багато ігор, котрі допомогли усім учасникам познайомитись та знайти спільну мову. На закінчення хочу сказати, що цей тренінг був дуже пізнавальним та розважливим для мене”
Олена Баранська (10-А кл., СЗШ № 2 м. Львова): «На тренінгу я почула багато корисної інформації, дізналась багато цікавого та познайомилась з чудовими людьми. Зокрема, були цікаві завдання щодо роботи у команді, також нам представили «Академію Лідерста», про яку я почула вперше, але вона мене дуже зацікавила. Найцікавішим, на мій погляд, було запропонувати власні ідеї щодо реалізації однієї зі світових цілей сталого розвитку. Цей тренінг допоміг мені змінити свої погляди щодо роботи у команді, дізнатись щось нове і провести час в хорошій компанії».
Галина Гамівка (9-А кл., СЗШ №2 м. Львова): «Тренінг з командної роботи був дійсно цікавим. Ми отримали багато нової інформації та досвід. Знайомство через інтерв'ю, безліч ігор та цікавих завдань. Це все показало мені, наскільки важливою є робота кожного учасника в команді. Тренінг надав мені нове бачення тих чи інших речей, нові знайомства, дружню атмосферу та приємні спогади».
Макогін Софія (9-В кл.): «Відвідавши тренінг, я почерпнула для себе багато цікавої інформації, познайомилася з амбітними однолітками та навіть зустріла старих знайомих. На мою думку,такі проекти є корисними,бо вони змушують думати інакше та виходити із зони комфорту. Цінним уроком для мене стало й те, що запорукою успіху в команді є не лише лідер, а й "кожен гвинтик у великому механізмі"!»
Кадикало Софія (9-А кл.): «Тренінг із командної роботи був чудовою можливістю зустріти цікавих людей і отримати цілком новий досвід, а також обмінятися набутим досвідом роботи у команді. Ми знайомилися зі світовими цілями сталого розвитку і зрозуміли, якими якостями повинен володіти справжній лідер. Я задоволена відвіданим заходом. Незабутні спогади, новий досвід, хороший настрій і усвідомлення, що таке «команда» - ось що я отримала завдяки участі у тренінгу».
 Дякуємо за співпрацю Львівській обласній універсальній науковій бібліотеціЛьвівському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівці якого допомогли розповсюдити інформацію серед потенційних учасників тренінгу. Велика вдячність Oleh Protsak , Sergiy ShtukarinOlena Grabovska таOksana Nedil'ska за допомогу у змістовному наповненні та організації тренінгу.




Немає коментарів:

Дописати коментар