вівторок, 26 січня 2016 р.

На Львівщині переселенцям надаватимуть кошти на відкриття бізнесу

Вже з 1 липня цього року у Львівській області стартує пілотний проект із започаткування власного бізнесу для малозабезпечених та внутрішньо переміщених осіб. Кошти на організацію підприємницької діяльності надаватиме Міжнародний банк реконструкції та розвитку. Разом зі Львівщиною експеримент одночасно розпочнеться на Полтавщині та Харківщині.
Про це розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк 25 січня на нараді у голови Львівської ОДА Олега Синютки, – передає прес-служба ЛОДА.
«Львівська область стане одним із регіонів України, де Міжнародний банк та служба зайнятості впроваджуватимуть спільний проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. Цей експеримент передбачає надання безвідсоткової фінансової допомоги у відкритті бізнесу. Такі «кредити» виділятимуться одноразово на закупівлю обладнання та матеріалів, які необхідні для організації підприємницької діяльності», – зазначив В.Барилюк.
За словами директора обласного центру зайнятості, для учасників пілотного проекту організовуватимуть професійні навчання та безоплатні консультації. Відбір здійснюватиметься серед кращих бізнес-планів за принципом ощадливого використання коштів та економічної обґрунтованості.
«Граничний розмір фінансової допомоги та порядок використання і повернення таких коштів ще не встановлені. Невдовзі ми очікуємо відповідного рішення Кабінету Міністрів України», – додав В.Барилюк.
За попередньою інформацією, розмір коштів, котрі виділить Міжнародний банк реконструкції та розвитку на три регіони, становитиме близько 20 мільйонів доларів США.
Кінцевий термін реалізації проекту 31 грудня 2017 р. Детальніше про умови – у Постанові Кабміну від 2 грудня 2015 року № 1154

Немає коментарів:

Дописати коментар