вівторок, 12 січня 2016 р.

Пілотний проект з працевлаштування

Кабінет Міністрів схвалив проведення з 1 липня пілотного проекту у Львівській, Полтавській і Харківській областях із залучення до роботи членів малозабезпечених родин і вимушених переселенців. Про це йдеться в Постанові №1154 від 2 грудня 2015 року.

Уряд погодився із пропозицією Міністерства соціальної політики про реалізацію з 1 липня 2016 по 31 грудня 2017 року пілотного проекту в рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

Залучення учасників пілотного проекту до роботи здійснюється центрами зайнятості шляхом надання безпроцентної фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності; пропозиції участі у громадських роботах.

Фінансова допомога надається одноразово шляхом оплати обласним центром зайнятості за заявою-дорученням учасника пілотного проекту, що має статус фізичної особи - підприємця, видатків на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом.

Фінансова допомога не повертається, якщо сума сплачених у відповідному році податків і єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування перевищує суму допомоги, яка повинна бути повернута за такий рік; учасник пілотного проекту працевлаштовує у перший рік участі в пілотному проекті не менше ніж 2 інших переселенців або малозабезпечених, осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції (АТО).

Мінсоцполітики разом із Міністерством фінансів під час підготовки проекту закону про державний бюджет на відповідний рік доручено передбачити видатки для надання учасникам пілотного проекту безпроцентної фінансової допомоги на поворотній основі.

Львівській, Полтавській і Харківській обласним державним адміністраціям доручено затвердити за результатами консультацій зі сторонами соціального діалогу перелік пріоритетних видів економічної діяльності у відповідному регіоні для залучення до роботи учасників проекту; організувати проведення громадських робіт; провести роз'яснювальну роботу серед населення із залученням засобів масової інформації.

Мінсоцполітики доручено проінформувати до 31 березня 2018 року Кабмін про результати реалізації пілотного проекту та внести пропозиції щодо визначення порядку залучення до роботи членів малозабезпечених родин і внутрішньо переміщених осіб на всій території України.


Немає коментарів:

Дописати коментар