середу, 23 вересня 2015 р.

Грантові програми адаптації для переселенців



Громадська ініціатива «КримSOS» продовжує приймати заявки на участь у грантових програмах з соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб.
На сьогодні актуальними є програми підтримки соціальних ініціатив переселенців із Києва, Львова і Херсона (проект УВКБ ООН) і Програма малих грантів для переселенців (проект Stabilization Support Services).

І. Програма малих і великих грантів для волонтерських ініціатив від УВКБ ООН

Географія програми охоплює 3 регіони України: Київ, Львів, Херсон. Проект має на меті підтримати переселенців в їхньому прагненні самостійного вирішення проблем, захисті прав і свобод.
До участі у програмі малих грантів запрошуються волонтерські ініціативи, які працюють у сфері захисту прав переселенців і більше половини команди яких складають переселенці. Сума проекту не повинна перевищувати 7 500 грн. Послуги, заявлені в проекті, повинні бути сплачені до 10 грудня 2015 р.
У програмі великих грантів можуть взяти участь організації, які працюють з переселенцями не менше 6 місяців.  Сума гранту складає 100 000 грн., а проект повинен бути реалізований до 31 грудня 2015 року.
Заявки приймаються до 30 вересня 2015 р.
Повну інформацію щодо участі у програмах малих і великих грантів УВКБ ООН Ви знайдете запосиланням.

ІІ. Грантова програма адаптації переселенців від Stabilization Support Services

До участі у програмі запрошуються проекти, що мають соціальну користь для переселенців і місцевих приймаючих громад. Проекти мають спрямовуватись на розвиток громад, захист прав людини, інтеграцію та соціальну адаптацію тощо.
У грантовій програмі можуть взяти участь організації, які працюють над вирішенням питань переселенців і складаються мінімум із 5 людей, серед яких не менше 2-х осіб є внутрішньо переміщеними особами.
Грантова програма передбачає 2 типи проектів залежно від бюджету: тип А (бюджет не повинен перевищувати 40 000 грн) і В (бюджет не повинен перевищувати 20 000 грн). Проекти повинні бути реалізовані до 10 березня 2015 року.
Заявки приймаються з 1 по 20 жовтня включно.
Повну інформацію щодо участі у грантовій программі адаптації переселенців від Stabilization Support Services ви знайдете тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар