середу, 20 травня 2015 р.

Верховна Рада скасувала довідки про реєстрацію для переселенців

Відтепер внутрішнім переселенцям в Україні не потрібно довідок про реєстрацію місця проживання. Верховна Рада України ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених".

Верховна Рада скасувала довідки про реєстрацію для переселенцівФото: kharkivoda.gov.ua

За прийняття такого рішення проголосували 242 народні депутати.
Згідно із документом, вдосконалюється процедура отримання довідки внутрішньопереміщеної особи. Також, тепер для біженців буде скасовано необхідну реєстрацію місця проживання, виключено довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи з переліку документів до яких належать відомості про місце проживання та перебування переселенця.
Як повідомлявли у Міжвідомчому координаційному штабі з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території, - люди продовжують покидати окуповані території. З анексованого Криму та окупованих територій Донбасу в інші регіони України переселено 854 тис 474 особи, з яких 148 тис 84 дитини та 400 тис 461 інвалід та особа похилого віку. Водночас, Міністерство соціальної політики повідомляє, що кількість зареєстрованих переселенців з окупованих районів Донбасу та анексованого Криму сягнула понад 1 мільйон 290 тисяч людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар