вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Переселенцям без житла на підконтрольній території дозволили ставати на квартирний облік

В Україні набув чинності закон, який дозволяє ставати на квартирний облік переселенцям, у яких немає житла на підконтрольних Україні територіях. 12 жовтня, документ опублікували в офіційному парламентському виданні «Голос України».
Закон встановлює, що право стати на соціальний квартирний облік мають внутрішні переселенці, у яких немає житла на підконтрольній українській владі території. Якщо є нерухомість на окупованих територіях, на лінії розмежування чи вона напівзруйнована – її не враховують.
Відповідно до чинного законодавства, на облік беруть родини, якщо їх дохід за попередній рік не зміг би покрити прожитковий мінімум та оренду житла у відповідному населеному пункті. У випадку із переселенцями при визначенні такого доходу враховують вартість їхнього майна за виключенням нерухомості, розташованої в районі ООС або ОРДЛО.
Як і раніше, порядок врахування вартості майна особи та родини, а також порядок визначення вартості найму житла у населеному пункті визначить Кабмін.
Нагадаємо, парламент ухвалив цей закон у вересні 2018 року, за нього проголосували 244 народних депутати.
Джерело: https://zaxid.net/pereselentsyam_bez_zhitla_na_pidkontrolniy_teritoriyi_dozvolili_stavati_na_kvartirniy_oblik_n1467642

Немає коментарів:

Дописати коментар