понеділок, 11 червня 2018 р.

Мінфін не має грошей на житло переселенцям, – міністр

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України запросило у Міністерства фінансів близько 1 млрд грн для фінансування програми "Доступне житло" для вимушено переселених осіб (ВПО).

Про це повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.
За його словами, ця сума виявилася непідйомна для Мінфіну.
"Ми зверталися до Міністерства фінансів включити в бюджет приблизно 1 млрд грн для того, щоб по всій країні почати програми житла для ВПО. Звичайно, Міністерство фінансів як кожне міністерство фінансів сказав, що це багато для таких проектів, і у нас залишилося 34 мільйони. Я думаю, що це навіть не сльози, це просто я не знаю, навіть росою не назвеш", – повідомив міністр.
Нагадаємо, фахівці підрахували, якщо фінансування програми "Доступне житло" для переселенців найближчим часом не буде збільшено, на її реалізацію піде 7,5 тис. років.
За словами голови правління фонду "Держмолодьжітло" Сергія Кімнатного, з 1 квітня 2018 року щомісяця на програму "Доступне житло" для вимушених переселенців спрямовують 20 млн грн. Для цих потреб в поточному році держава виділила всього 100 млн грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар