середу, 21 березня 2018 р.

У Львові відкриють Центр соціальної підтримки дітей-сиріт та ВПО


Незабаром у Львові, по вулиці Угорській з’явиться новий центр соціальної підтримки дітей-сиріт та внутрішньо переміщених осіб. Ремонтні роботи ж потроху завершують і залишилося довести до пуття лише підлогу та закінчити косметичний ремонт.


У цих кімнатах, розташованих на верхніх поверхах, близько 15-ти сімей зможуть тимчасово перебути скруту й складні життєві обставини. У житлових номерах облаштують 80 ліжко-місць для внутрішньо переміщених і ще 10 для сиріт. Також на поверхах будуть пральня, харчоблок, санвузли та душові пристосовані для людей з особливими потребами, а також кімнати для тренінгів, семінарів та майстер-класів. Перебути тут охочих чимало, однак всіх прихистити у соціальному домі, на жаль, не вдасться.

Цей центр відкриють в комунальному 7-поверховому приміщенні, загальною площею майже в дві з половиною тисячі метрів квадратних. Насамперед, це буде місце, де сім’ї переселенців та сироти зможуть пожити якийсь час, перш ніж знайдуть роботу та постійне помешкання. Також у цьому приміщенні створять консультативний центр, де переселенці зможуть отримати фахову юридичну та психологічну допомогу.
Нині ж у Львові проживає близько восьми з половиною тисяч внутрішньо переміщених осіб, частина з яких позбавлена засобів для існування. Та кількість сиріт, які досягли повноліття й випустились з дитбудинків в рази більша. А от в такому соціальному домі їм простягнуть руку допомоги. Зальна вартість проекту становить понад 24 мільйони гривень, 10 з яких надійшли з міського бюджету. Решту 14 мільйонів отримали з Українського фонду соціальних інвестицій. Соціальний центр обіцяють врешті-решт відкрити в серпні цього року

Переглянути відео тут: https://youtu.be/pky-ouvLtQ0

Немає коментарів:

Дописати коментар