четвер, 5 жовтня 2017 р.

Для українських переселенців стартує новий проект отримання грошових грантів

Якщо ви переселенець і бажаєте відкрити або відновити свою справу, ви можете подати заявку.Міжнародна організація з міграції спільно з урядом Німеччини запускає новий дворічний проект для переселенців. Незабаром організація почне відбір учасників у всіх регіонах України.


Деякі з вимушено переселених людей вже скористався такими можливостями раніше. 

Наприклад, переселенець з Криму Анатолій відкрив пекарню півроку тому. Більшість наявного тут обладнання він закупив за грантові гроші. Від міжнародної організації з міграції кілька місяців тому чоловік отримав 60 тисяч гривень.


«Купили чотири позиції обладнання: настільну холодильну вітрину, соковижималку, піч і тістоміс», – розповів переселенець з Криму Анатолій Засоба.
За три роки агентство ООН допомогло десяти тисячам переселенців. І зараз організація разом з німецьким урядом запускає новий дворічний проект.
«Протягом певного періоду люди зможуть пройти співбесіду з громадськими організаціями в регіонах, отримати інформацію про те, як заповнити заявку. Там потрібно буде вказати свою мотивацію, соціально-економічне становище, інформацію про себе і своє домогосподарство. І вже на основі цих даних ми зможемо оцінити потенціал цієї заявки на успіх », – пояснила координатор з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації МОМ Естер Руїз де Азуа.
Після відбору почнуться тренінги з менеджменту, маркетингу та бухгалтерського обліку. Фінальний етап проекту – презентація бізнес-плану.

«Мінімальний грант – 650 євро для стартапів, 2500 євро – грант на розширення власної справи. І найбільший грант 5000 євро людина отримає, якщо вже має свій бізнес і при цьому ще створює робочі місця », – додала Естер Руїз де Азуа.

Немає коментарів:

Дописати коментар