понеділок, 21 серпня 2017 р.

Джерела фінансування для тих, хто прагне розвиватися

1. Проект ПРООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» у рамках Донецької та Луганської областей оголошує конкурс для груп активних громадян на участь у візиті з обміну досвідом до Чернівецької області. Дедлайн - 25 серпня 2017 року.
Детальніше – тут.
2. У рамках проекту «ЗМІНА: Імпульс фонд ІЗОЛЯЦІЯ» шукає дослідників для вивчення соціальних змін і розвитку місцевих недержавних організацій у Маріуполі, Краматорську й Слов’янську. У фокусі дослідження - вплив воєнного конфлікту, появи внутрішньо переміщених осіб і розвитку громадських організацій на зміни економік міст, створення робочих місць та ситуацію з правами людини. Дослідження у трьох містах проводитиметься з жовтня по грудень 2017 року. Дедлайн - 31 серпня 2017 року.
Детальніше – тут.
3. Громадська організація «Інша Освіта» та спілка MitOst e.V. запрошують 80 професіоналів з різних сфер до участі у шостому форумі UkraineLab «Місця впливу» (Impact Places): Холістичний та еко-системний підходи» (19-22.09.2017, Івано-Франківськ). Дедлайн - 1 вересня 2017 року. 
Детальніше – тут.
4. Міжнародний фонд «Карітас України» пропонує внутрішньо переміщеним особам прийняти участь у програмі «Професія для нового життя. Індивідуальні гранти на перепідготовку». Проект має на меті підтримку переселенців, які прагнуть освоїти нову професію, оволодіти знаннями і вміннями для подальшого успішного працевлаштування. Дедлайн - 15 вересня 2017 року.
Детальніше – тут.
5.  БФ «Карітас Одеса УГКЦ» пропонує внутрішньо переміщеним особам прийняти участь у програмах: «Працевлаштування ВПО та місцевого населення», «Індивідуальні гранти на перепідготовку для ВПО», «Надання бізнес-грантів для ВПО». Дедлайн - 20 вересня 2017 року.
Детальніше – тут.
6. «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» запрошує представників дитячих та молодіжних засобів масової інформації України прийняти участь у XV Відкритому фестивалі «Жми на RECord!», який проходитиме з 28 вересня по 1 жовтня 2017 року у місті Святогірськ (Донецька область).
Детальніше – тут.
7. КримСОС і Агентство ООН у справах біженців продовжують грантову програму для допомогти волонтерським ініціативам переселенціввсамостійному вирішенні їх проблем, захисту їх прав і свобод. Дедлайн - 15 грудня 2017 року.
Детальніше – тут.
8. На платформі Prometheus відкрито реєстрацію на безкоштовний масовий онлайн-курс «Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад».
Детальніше – тут.
9. Відеоконкурс, присвячений підприємцям зі сходу України. Завдяки кампанії «Великі історії малого бізнесу» режисери-учасники конкурсу стануть причетними до позитивних змін та розвитку у регіоні, який постраждав від збройного конфлікту. В свою чергу, українці познайомляться з успішними проектами підприємців, які, незважаючи ні на що, не залишили власні будинки, а навіть відкрили чи розвинули свій бізнес.
Детальніше – тут.
Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 
Контакти
Ресурсний центр ГУРТ
(044) 296 10 52

четвер, 17 серпня 2017 р.

Вільна школа фотографії


Розпочинається реєстрація на курс у Вільна Школа Фотографії дітей з родин внутрішньо переміщених осіб.Вік: 10-14 років


У Вільній Школі Фотографії, ми сприймаємо фотографію як знайомство зі світом з нового боку. Як спосіб помічати більше. Як реалізацію творчих задумів.
Займаючись, дитина поступово розкриватиме свій потенціал, розвиватиме нове захоплення, опановуватиме новий спосіб самовираження.

Тривалість курсу: 12 занять
Орієнтовний початок заняття: 9 вересня
Місце проведення навчання: Міська дитяча бібліотека ім. Шевченка за адресою пр-т Перемоги, 25а (м. Політехнічний інститут).
За результатами навчання буде фотовиставка.
Реєстрація за посиланням https://docs.google.com/…/1FAIpQLScenvNuhrp7X-jO-x…/viewform
Кількість місць обмежена!
Учні, які вже проходили курс, не можуть реєструватися.
Роботи учнів попереднього курсу: ТУТ

понеділок, 7 серпня 2017 р.

Скорочення внутрішньо переміщеної особи: консультація

Запитання Чи можна скоротити працівника, який внутрішньо переміщеної особою?

Відповідь Для взятої на облік внутрішньо переміщеної особи реалізація прав на зайнятість, пенсійне забезпечення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, на отримання соціальних послуг здійснюється відповідно до законодавства України (ч. 1 ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014  № 1706-VII; далі — Закон № 1706). Оскільки внутрішньо переміщені особи не зазначені в статті 42 Кодексу законів про працю України, як такі, що мають переважне право на залишення на роботі при вивільненні працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва i праці, то їх звільнення має відбуватись на загальних підставах