пʼятниця, 6 листопада 2015 р.

Зміни, що стосуються актів цивільного стану

Верховна Рада України у першому читанні 05 листопада 2015 прийняла за основу проект Закону №3171 «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України».

Зазначені зміни спрощують процедуру визнання і підтвердження фактів народження або смерті осіб на тимчасово окупованій території України у судовому порядку.
Для отримання судового рішення про встановлення факту народження, батьки, родичі, або законні представники дитини звертаються  з заявою до будь-якого суду на контрольованій території України.  У випадку встановлення факту смерті, з такою заявою може звернутися будь-яка особа.
Такі судові справи розглядатимуться протягом 24 годин з дня надходження заяви.
Судові рішення, прийняті за результатами розгляду таких справ невідкладно видаються заявникам та підлягають негайному виконанню. Тому у випадку, якщо заявник не зміг одразу отримати рішення, суд самостійно направлятиме його до органу державної реєстрації актів цивільного стану для виконання та видачі свідоцтва про народження або смерть .

Немає коментарів:

Дописати коментар