вівторок, 28 березня 2017 р.

Для ВПО та інших постраждалих від конфлікту: не пропустіть можливість

Ресурсний центр ГУРТ пропонує скористатися однією з можливостей, котрі дадуть вам шанс почати життя спочатку. Найактуальніше у добірці!
1. Конкурс бізнес-планів на започаткування підприємницької діяльності чи малого бізнесу в рамках реалізації проекту «Інноваційна програма з розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості» оголошено для жінок-підприємиць, котрі мають статус ВПО. Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-плану становить  до 1000 євро в гривневому еквіваленті. Жінка, яка претендує на отримання гранту, може подати в рамках конкурсу лише одну заявку. Дедлайн - 20 квітня 2017 року.
Детальніше – тут.
2. ГО «Людина в біді» надає гранти для створення нових робочих місць для ВПО. Цей проект спрямований на стимулювання діючого малого та середнього бізнесу, який має потенціал до розширення та створення нових робочих місць для громадян України, що мають статус ВПО та постійно проживають на територіях Донецької області. Дедлайн - 30 квітня 2017 року.
Детальніше – тут.
3. Ще один проект від ГО «Людина в біді». Надається допомога людям, які знаходяться у найбільш скрутному фінансовому становищі. Цей проект створений з метою підтримки людей, які втратили у результаті конфлікту на сході України свої звичайні джерела коштів для життя: працю, малий бізнес, хобі, яке приносило постійний дохід. Підтримка направлена на відновлення таких джерел. Дедлайн - 31 травня 2017 року.
Детальніше – тут.
4. Громадська організація «Маріупольська Спілка Молоді» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проводить конкурс соціально значущих міні-проектів серед молоді Маріуполя, Нікольського та Мангушського районів Донецької області. Передбачено фінансування проектів із заявленою на реалізацію сумою до 15 000 грн (проекти, в яких задіяно не менше 30 учасників). За наявності особливих обставин до участі в Конкурсі можуть допускатися проекти на суму до 25 000 грн. Дедлайн - 15 травня 2017 року.
Детальніше – тут.
Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.  

Контакти

Безкоштовний бізнес-тренінг для ВПО

Клуб Сталого Бізнесу запрошує на тренінг «Розвиток бізнесу у сучасних умовах. Ефективні інструменти для підприємця» внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської областей, що проводиться Програмою Розвитку ООН за фінансування Посольства Великої Британії в Україні.
Тренінг відбуватиметься з 30 березня по 2 квітня у м. Київ, локація буде визначена додатково.
Будуть розглянуті наступні теми:
  1. Як знайти прибуткову нішу для бізнесу?
  2. Як розробити ефективну бізнес-модель?
  3. Як підготувати та запустити ефективний продукт/послугу?
  4. Як ефективно продавати через інтернет?
  5. Як розробити фінансову модель?
  6. Як профінансувати стартап / започаткувати власну справу?
  7. Як отримати кошти на розвиток та розширення?
  8. Як отримувати пільги / переваги при офіційному працевлаштуванні ВПО та створенні нових робочих місць?
  9. Як не втрачати при спілкуванні з контролюючими органами?
  10. Як встигати більше за менший час – автоматизація та інструменти?
Учасники матимуть можливість відпрацювати свої практичні задачі, отримати рекомендації від тренерів та он-лайн підтримку протягом місяця. Усі учасники отримають роздаткові матеріали в друкованому та електронному вигляді.
Учасники забезпечуються проживанням та компенсацією проїзду (з собою необхідно мати квитки)
Для участі зареєструйтесь у формі до кінця дня 29 березня: www.goo.gl/4XzjP5

четвер, 23 березня 2017 р.

Тренінг "Запобігання упередженому ставленню до ВПО"

Запрошуємо представників/представниць місцевих органів влади, ЗМІ та громадських організацій, які проживають у м. Львів подавати заявки на участь у тренінгу «Запобігання упередженому ставленню до внутрішньо переміщених осіб» що відбудеться 4-5 квітня з 11.00 до 18.30 у м. Львів

Як подати заявку: бажаючі взяти участь, будь ласка, заповніть он-лайн форму за посиланням: https://goo.gl/forms/ubm8BrUrNlSHwIFF2Прийом заявок завершується 26 березня о 23.00.
За детальною інформацією звертайтесь:
promin.zmin@gmail.com або по телефону +380966008111 Олена




пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Конкурси, програми, гранти для постраждалих у конфлікті на сході

Ресурсний центр ГУРТ пропонує скористатися однією з цих можливостей для залучення додаткового фінансування та поліпшення роботи Вашої організації. Добірка актуальна для ВПО та інших категорій громадян, котрі постраждали від конфлікту на сході України.
1. Київська ініціативна група Альпбаха оголошує про початок ІІІ Стипендіальної програми для внутрішньо переміщених осіб. Це щорічна стипендіальна програма, яка проводиться з метою надання унікальної можливості для молоді взяти участь у найстарішому європейському форумі – Європейському Форумі Альпбах, який проходить з 16 серпня по 1 вересня 2017 р. у мальовничому селищі Альпбах, Австрія. Дедлайн - 31 березня 2017 року.
Детальніше – тут.
2. Організація «International Alert» надає підтримку громадським ініціативам, що мають на меті сприяння миротворення з урахуванням місцевих потреб громад, у яких наслідки тривалого конфлікту призвели до напруженості у відносинах між різними групами. Дедлайн - 31 березня 2017 року.
Детальніше – тут.
3. Внутрішньо переміщені жінки-підприємці запрошуються до участі у конкурсі бізнес-планів на започаткування підприємницької діяльності чи малого бізнесу в рамках реалізації проекту «Інноваційна програма з розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості». Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-плану становить  до 1000 євро в гривневому еквіваленті. Жінка, яка претендує на отримання гранту, може подати в рамках конкурсу лише одну заявку. Дедлайн - 20 квітня 2017 року.
Детальніше – тут.
4. ГО «Людина в біді» надає гранти для створення нових робочих місць для ВПО. Цей проект спрямований на стимулювання діючого малого та середнього бізнесу, який має потенціал до розширення та створення нових робочих місць для громадян України, що мають статус ВПО та постійно проживають на територіях Донецької області. Дедлайн - 30 квітня 2017 року.
Детальніше – тут.
5. Ще один проект від ГО «Людина в біді». Надається допомога людям, які знаходяться у найбільш скрутному фінансовому становищі. Цей проект створений з метою підтримки людей, які втратили у результаті конфлікту на сході України свої звичайні джерела коштів для життя: працю, малий бізнес, хобі, яке приносило постійний дохід. Підтримка направлена на відновлення таких джерел. Дедлайн - 31 травня 2017 року.
Детальніше – тут.
6. Громадська організація «Маріупольська Спілка Молоді» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проводить конкурс соціально значущих міні-проектів серед молоді Маріуполя, Нікольського та Мангушського районів Донецької області. Передбачено фінансування проектів із заявленою на реалізацію сумою до 15 000 грн (проекти, в яких задіяно не менше 30 учасників). За наявності особливих обставин до участі в Конкурсі можуть допускатися проекти на суму до 25 000 грн. Дедлайн - 15 травня 2017 року.
Детальніше – тут.
Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.  

середу, 15 березня 2017 р.

Тренінги для зацікавлених осіб «Участь ВПО у виборчих процесах»

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) за підтримки Embassy of Great Britain, запускає ряд дводенних тренінгів для громадських активістів, журналістів, представників органів влади та всіх зацікавлених осіб з питання забезпечення політичних прав внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Тренінги пройдуть у 10 містах України; участь у тренінгах безкоштовна (організатори забезпечують проживання та проїзд учасників).
Графік проведення тренінгів:
- 22-23 березня у Полтаві (для учасників з Сумської та Полтавської областей) та 27-28 березня у Харкові (для учасників з Харківської, Донецької та Луганської областей)

- 26-27 березня у Вінниці (для учасників з Тернопільської, Хмельницької та Житомирської областей) та 28-29 березня у Рівному (для учасників з Волинської та Рівненської областей)
- 20-21 березня у Львові (для учасників з Львівської та Тернопільської областей) та 25-26 березня у Івано-Франківську (для учасників з Івано-Франківської, Закарпатської і Чернівецької областей)
- 25-26 березня в Одесі (для учаснкиів з Одеської та Запорізької областей) та 28-29 березня у Миколаєві (для учасників з Херсонської та Миколаївської областей)
- 26-27 березня у Кропивницькому (для учаснкиів з Кіровоградської та Дніпропетровської областей) та 28-29 березня у Черкасах (для учасників з Київської, Черкаської та Черніговської областей)

Щоб взяти участь у тренінгу, необхідно заповнити дану гугл-форму. Оскільки кількість місць для участі у тренінгах обмежена, учасники будуть відібрані на конкурсній основі. Реєстрація закривається за 3 дні до початку тренінгу.

Заповнити анкету на участь можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_n6qELzuAI9FXtYqPdmJYKmqXz9ygxQBhD-lM21KaqEja6Q/viewform?c=0&w=1

вівторок, 14 березня 2017 р.

Набір на участь у школі «Інженери порозуміння»


16999075_1701518083481558_5939077200621698344_n.

Школа “Інженери Порозуміння”- це навчальна програма для здобуття знань і навичок у сфері мирного врегулювання конфліктів та побудови миру.
Особливістю проекту є інтенсивна 1-річна тренінгова програма із залученням міжнародних фахівців, що поєднує теорію з практикою. Очікується, що випускники школи стануть носіями цих навичок і застосовуватимуть їх у своїх спільнотах з метою зменшення поляризації та протистояння у різних сферах і на різних рівнях українського суспільства.
“Багато людей в Україні втратило надію на мир і на здорові процеси розвитку країни. Для порятунку ситуації, країні потрібно ще більше відданих фахівців з потужними знаннями і навичками у сфері побудови миру, які зможуть повести за собою, вказуючи шлях до примирення і розвитку. Ми називаємо таких людей — Інженери Порозуміння”, – Олена Ганцяк, співорганізатор проекту і керівник Українського центру Ненасильницького спілкування і примирення “Простір Гідності”.
Навчання в межах школи “Інженери Порозуміння” відбуватиметься у Києві впродовж одного календарного року і передбачатиме спільне перебування в інтегрованій громаді учасників та тренерів з виїздами на практику.
Участь у навчальній програмі передбачає конкурсний відбір і є безоплатною. Перевага надаватиметься кандидатам з ДонецькоїЛуганськоїДніпропетровськоїХарківськоїЗапорізької та Одеської областей.
Детальніше дізнатися про умови участі та заповнити анкету на участь можна на сайті https://peaceengineers.com/.
Анкети приймаються до 20.03.17 (23:00)
Організатори Школи — Український центр Ненасильницького спілкування і примирення “Простір Гідності” та нідерландська миротворча організація PAX. Проект реалізується в рамках програми “Культура діалогу і конструктивної взаємодії в Україні”, яка фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt) і триватиме до кінця грудня 2018 р. Програмою передбачається фінансування організації навчання п’яти груп учасників: 3-х груп з повною зайнятістю і 2-х груп з частковою.
За додатковою інформацією звертайтеся на пошту info@peaceengineers.com або за телефоном +380502818047
Детальніше про проект:
Під словосполученням «Інженерія Порозуміння» ми розуміємо широкий набір методологій, які націлені на відновлення, розбудову і збереження миру у громаді.Для цього Інженерам Порозуміння потрібно володіти знаннями та навичками як на мікро-, так  і на макрорівнях.  На макрорівні Інженери Порозуміння працюють з психо-емоційним відновленням осіб, які перебувають у кризовому стані через пережите насильство чи конфлікт, готують їх до процесу примирення і відновлення внутрішнього миру для благополучного продовження життя. На макрорівні Інженери Порозуміння вивчають та аналізують причини й рушійні сили конфліктів, планують і здійснюють стратегічну й тактичну інтервенцію (втручання), яка, за умов успіху, сприятиме налагодженню співпраці, зменшенню рівня насильства і заподіяної конфліктом шкоди.
Довідка про організаторів з українського боку:
ГО «Український центр Ненасильницького спілкування і примирення “Простір Гідності”» діє в Україні з метою сприяння розвитку суспільної культури діалогу через поширення методик та навичок запобігання і врегулювання насильницьких конфліктів різних ступенів на різних рівнях суспільства, а також налагодження діалогів між конфліктуючими сторонами для відновлення взаєморозуміння і заснування передумов для спільного розвитку.